Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Annuitetslån

Med ett annuitetslån fördelas kostnaden jämnt. Räntan och avbetalningarna fördelas på så vis att det månatliga beloppet alltid blir detsamma.

  • Din ansökan är inte bindande
  • Få besked om ditt lån idag
  • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1059 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Hur fungerar ett annuitetslån?

Ett annuitetslån är ett vanligt lån du får på banken eller från en långivare. Ett annuitetslån fungerar så att du betalar mer i räntor än i avbetalning i början av avbetalningsperioden, och mot slutet av perioden betalar du mer i avbetalning än räntor. I vissa fall kan annuitetslån vara något dyrare för att summan ska hållas jämn under hela avbetalningsperioden. Men en fördel är att lånet har lägre månadskostnader och är mer förutsägbart.

Vid ett annuitetslån betalar du samma belopp varje månad. Räntan och amorteringen är uppdelad för att alltid hamna på samma summa. Efter varje avbetalning minskar räntedelen samtidigt som själva amorteringen av lånet blir högre.

Äkta och falsk annuitet

När vi nämner annuitetslån pratar vi ofta om äkta och falsk annuitet. Vad de här begreppen innebär ska vi ta en närmare titt på:

Äkta annuitet:

Det kan hända att räntan ändras under tiden du återbetalar lånet. Detta påverkar fördelningen mellan räntedelen och amorteringen av ditt lån och kan hanteras på två sätt. Antingen så ändras annuitetsbeloppet, vilket innebär att det fasta beloppet du betalar blir lite högre men att din återbetalningstid förblir densamma eller så ändras avbetalningstiden och annuitetsbeloppet förblir likadant. Det förstnämnda, att du får ändrad annuitet, kallas även för äkta annuitet.

Falsk annuitet:

Falsk annuitet betyder att du får bibehållen annuitet om räntan skulle bli högre eller lägre. Du fortsätter med andra ord att betala samma belopp varje månad. Det som istället förändras är återbetalningstiden som i det här fallet blir längre eller kortare. Det står alltid angivet i avtalets villkor hur en förändring av räntan ska hanteras med hänsyn till återbetalningstiden och annuiteten. Fördelen med falsk annuitet är att du vet precis hur mycket du ska betala varje månad.

Rak amortering

I vissa lån kommer du få det som heter rak amortering. Den viktigaste skillnaden mellan annuitet och rak amortering handlar om hur mycket du ska betala i slutet av månaden. Fördelen med ett annuitetslån är att du betalar i princip samma summa varje månad. Om du istället har rak amortering så kommer din månadskostnad att vara hög den första perioden och sakta bli mindre allt eftersom du amorterar. Din totala lånekostnad blir dock lite högre när du har ett annuitetslån. Dessa fördelar och nackdelar ska du ha i åtanke när du väljer vilken typ av lån du ska ta.

I de fall du har möjlighet att välja typ av lån, är det helt upp till dig vad du anser att din ekonomi och budget har mest nytta av. För även om ett annuitetslån kan kosta lite mer än rak amortering, är det oftast den förutsägbara månadskostnaden, som ofta är något lägre än vid rak amortering, som gör annuitetslån till en favorit.

Ett annuitetslån ger dig en bättre ekonomisk översikt och bjuder därför inte på några överraskningar. Du kan planera din budget ända till slutet av avbetalningstiden, utan att det kommer några oväntade utgifter i samband med lånet.

När du ansöker om att låna via Axo Finans, är det ett annuitetslån du kommer att erbjudas.

Bra anledningar till att vissa behöver annuitetslån

sailboats

Många vill ta ett annuitetslån av olika anledningar. Nedan har vi samlat de vanligaste anledningarna:

För att samla gamla skulder: Till och från kan skulder i olika banker och kreditkort leda till att du kan förlora översikten av din skuld. Därmed kan det löna sig att ansöka om ett annuitetslån för att få en bättre ekonomisk översikt.

Att samla alla dina lån innebär att du får allt samlat på en faktura, vilket ger dig bättre översikt och en bättre effektiv ränta. Den effektiva räntan påverkas av måna olika avgifter som till exempel avbetalningsavgifter. Om du har samlat allt i ett lån, kommer du däremot bara ha de avgifter som just det lånet har. Därmed kommer du kunna spara pengar på sikt.

Renovering: Funderar du på att sälja? Då kan en renovering öka värdet på din bostad. Ta kontakt med en mäklare eller andra sakkunniga för att få en värdering på om du kan tjäna på att renovera bostaden före försäljning. Därmed kommer du få möjlighet att tjäna in lånesumman vid försäljningen.

Oväntade händelser: Till och från händer det att något oväntat sker. Det kan vara ett relationsuppbrott, att bilen måste repareras, tvättmaskinen strejkar, eller andra oväntade händelser.

Förverkliga dina drömmar: Låna ett annuitetslån när du vill förverkliga dina drömmar lite snabbare än det tar att spara ihop. Det kan vara ett bröllop eller en semester. Ett annuitetslån kan ge dig finansieringshjälp, så att du kan leva dina drömmar nu och betala senare.

Med andra ord är den största fördelen med ett privatlån, där lånet är ett annuitetslån, den flexibilitet du uppnår genom att kunna finansiera oväntade utgifter här och nu.

Privatlån via Axo Finans

Våra samarbetspartners erbjuder privatlån som är annuitetslån. Ett privatlån är något du får beviljat utan att behöva tillhandahålla säkerhet i t.ex. bostad eller bil. På grund av detta, vill långivarna försäkra sig på annat sätt, och det är anledningen till att det tas en UC av dig när du ansöker om lån. På det sättet kan banken ta reda på om kunden har betalningsförmåga eller ej. Om banken eller långivaren ser att kunden har en bra betalningshistorik och en bra årsinkomst, är sannolikheten stor att lånet beviljas.

Om det tas UC för många gånger, kan det skada din kredithistorik. Det är en av anledningarna till att det lönar sig att ansöka via Axo Finans. Vi tar bara en UC, men skickar likväl ansökan till flera olika banker och långivare för att säkerställa att du får det bästa låneerbjudandet. Vi jämför de olika erbjudandena, och presenterar det bästa för dig.

Vi tillhandahåller privatlån utan säkerhet med låga kostnader.

Hitta det bästa annuitetslånet via Axo Finans

man with phone

Om du vill kunna betala samma månadskostnad varje månad under lånets löptid så är det ett annuitetslån du ska välja. Personer som inte har så stark återbetalningsförmåga kan med fördel välja annuitet eftersom kostnaden blir jämnt fördelad och på så sätt hanterbar.

Via oss kan du låna upp till 600 000 kronor. Även om det är ett annuitetslån du får om din ansökan beviljas, kan du när som helst återbetala hela summan utan extra kostnader om du skulle få ekonomi till att göra det. Ett lån, från en av våra samarbetspartners, kan du även enkelt använda till att samla gamla skulder. Genom att kryssa för det i din låneansökan, kan vi hjälpa dig med resten.

Om du vet att du inte har en tillräckligt bra årsinkomst, kommer sannolikheten för att få lånet beviljat öka genom att ansöka tillsammans med någon annan. Hur du går till väga då, kan du läsa mer om här.

Hur ansöker man om att samla lån via Axo Finans?

Du ansöker enkelt genom att fylla i uppgifterna vi önskar i låneansökan. Här ska du fylla i uppgifter om hur mycket du vill låna, hur lång avbetalningstid du önskar och om du vill samla befintliga lån. Kom ihåg att du har möjlighet att använda en kortare avbetalningstid än den period du valt, om du skulle vilja det efter hand. 

När du skickat in ansökan, kommer du få snabbt svar på om ditt önskade lånebelopp kommer bli beviljat eller ej. Om det beviljas, kommer du få svar från flera av våra samarbetspartners som konkurrerar om att få just dig som kund. 

Om du kryssat för att du vill samla lån eller lösa befintliga lån, kommer vi hjälpa dig vidare med den processen.

Genom att ansöka till flera banker och långivare samtidigt, kommer vi kunna jämföra många låneerbjudanden så att du kan välja det som passar dig bäst för att samla dina lån. Våra samarbetspartners konkurrerar om att få just dig som kund, och det resulterar i en lägre ränta. Därmed kommer du kunna få en bättre ränta genom att ansöka via oss.

Vilka är Axo Finans?

Vi är inte en bank, men vi är bland de bästa låneförmedlare i Sverige. Via oss kan du ansöka om lån upp till 600 000 kronor hos flera långivare, och vi tar endast en kreditupplysning hos UC. Det innebär att du kan jämföra låneerbjudanden från flera banker och långivare utan att det går ut över din kredithistorik. Bankerna och långivarna kommer konkurrera om just dig som kund, och på det sättet kommer du försäkra dig om det bästa låneerbjudandet med den bästa räntan för dig.

Ansökningsprocessen är enkel och helt säker. Vi är godkända av Finansinspektionen, och vi ligger i topp bland låneförmedlare på Trustpilot. Vi har haft många nöjda kunder som fått möjligheten att samla lån och uppfylla drömmar.

Genom att låna pengar via oss, kommer vi kunna hjälpa dig att förverkliga dina planer och drömmar.

Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär eller kontakta oss via telefon om du har frågor. Du kan även ta en titt på frågor och svar här.

TrustScore 9.3|1059 omdömen
Låna direkt
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu