Låna pengar genom Axo Finans


Till skillnad från ett bolån så behöver du inte ha någon pant i form av tillgångar eller egendom när du tar ett lån utan säkerhet. Långivare kan inte heller ställa krav på vad du får låna pengar till. Du har med andra ord friheten att använda pengarna till just det du själv önskar.

Denna frihet innebär emellertid en risk för långivaren. När de inte ställer några krav på säkerhet, har de ingenting av värde att ta pengarna ifrån om en låntagare inte betalar av lånet. Därför är räntan på ett lån utan säkerhet högre än räntan på ett bolån. Räntan på privatlånet bestäms individuellt utifrån en helhetsbedömning av din låneansökan.

Samtidigt är det värt att notera att privatlånen vi förmedlar oftast har lägre räntor än dyra kreditkort, som idag är det vanligaste sättet att låna pengar på. Ju högre summa du behöver låna, desto mer lönsamt är ett privatlån.

Använd ett privatlån till att samla ihop och lösa gamla skulder

För många är det aktuellt att låna pengar för att samla dyra kreditkortsskulder eller andra smålån. Då kan ett privatlån hos Axo Finans vara en bra lösning. Du kan spara hundratals kronor varje månad på att samla alla skulder i ett lån med lägre ränta och bättre villkor. Om du dessutom har flera smålån och krediter kan du kapa alla onödiga och dubbla utgifter såsom räntor, fakturaavgifter och andra kostnader.

Det lönar sig att samla skulder

All erfarenhet visar att det lönar sig att samla alla skulder i ett nytt lån. Det finns flera orsaker till att människor vill baka in skulderna i ett samlat lån. Vanliga orsaker är att du har många dyra smålån, att du har tappat översikten över privatekonomin eller att du kanske inte har tillräckligt med säkerhet i form av fastighet.

Genom att samla dina lån och krediter kan du städa upp i din ekonomi och ge dig själv möjligheten att snabbare bli kvitt skulden.

Låna pengar till oförutsedda händelser

Det finns inget som är så tråkigt som när det kommer oförutsedda utgifter man egentligen inte har råd med. Särskilt tråkigt är det när dessa kostnader kommer till följd av att tvättmaskinen eller kylskåpet går sönder. Utrustning man är totalt beroende av i vardagen, men som snabbt kostar mer än man har råd med där och då. Då blir lösningen ofta ett privatlån.

Fördelen med Axo Finans är att du kan använda pengarna till precis det du önskar eller behöver. Många väljer kanske att finansiera köpet med ett kreditkort, men om du inte har möjlighet att betala tillbaka på en gång kan det snabbt bli en dyr affär. Ett lån via Axo Finans har ofta mycket lägre ränta.

“Bäst i test”

Enkelheten är bara en av de många anledningarna till att Axo Finans är så högt rankade hos Trustpilot när man behöver låna pengar direkt. Trustpilot är ett socialt nätverk för kundrecensioner, som hjälper kunder att handla från trygga ställen på nätet. I kategorin ”Pengar” är Axo Finans framröstad som en av de bästa låneförmedlarna bland tusentals användare.

Våra kunder poängterar att de får snabb behandling, bra service och bra uppföljning när de lånar genom oss. Vi är dessutom godkända av Finansinspektionen. Detta gör att du tryggt kan överväga Axo Finans som en av de allra bästa förmedlarna av privatlån.

Vad kostar ett privatlån?

Eftersom det finns många lånealternativ där ute, blir räntan snabbt en avgörande faktor. Det finns ingen som har lust att betala mer än de absolut måste. Den effektiva räntan på ett privatlån är individuell och varierar från fall till fall. Alla låneansökningar blir individuellt behandlade och baseras på din betalningsförmåga och ekonomi.

När du skickar in en ansökan till Axo Finans, så tar vi bara en kreditupplysning från UC. Denna skickas sedan till alla våra samarbetspartners. Därmed slipper du få en onödig belastning av din kreditvärdighet. Så snart alla långivare har behandlat din ansökan, kommer du få ett icke-bindande erbjudande.

Hur mycket pengar kan jag låna genom Axo Finans?

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda allt från 5 000 till 600 000 kronor, utan krav på säkerhet eller pant.

Vill du se vilken lånesumma som är mest fördelaktig för dig? Då rekommenderar vi dig att ta en titt på vår lånekalkylator. Här uppger du hur mycket du vill låna samt hur lång amorteringstid du önskar.

Utbetalning av lånet

När du skickar in en låneansökan hos oss, får du tillbaka ett erbjudande som du själv avgör om du vill gå vidare med eller inte. Det utgör med andra ord ingen risk för dig att ansöka via oss och du bestämmer själv om du vill utnyttja låneerbjudandet. Om din låneansökan beviljas tar det vanligtvis 1-3 arbetsdagar för långivaren att föra över pengarna till ditt konto.

För snabbast möjliga process, rekommenderar vi alla våra kunder att ha alla nödvändiga dokument lättillgängliga när du ansöker. Väljer du elektronisk signering med BankID kommer även detta att minska väntetiden från den tidpunkt då du skickar in din ansökan tills du får pengarna.

När får jag svar på ansökan?

När man ska låna pengar beror det som regel på en bestämd orsak. Därför är det även en viktig faktor för många att just ansökningsprocessen går snabbt. Om du fyller i ansökan med all nödvändig information, kommer vi som regel att besvara ansökan inom loppet av ett par timmar, under förutsättning att vi har öppet. Om lånet beviljas, kommer du samtidigt få svar på vilken effektiv ränta långivaren kan erbjuda dig.

Är det säkert att låna pengar på nätet?

När man ska låna pengar på nätet, bör man vara säker på att det görs genom en godkänd och seriös aktör. Läs därför noga igenom regler och villkor innan du skickar in en ansökan. Se även till att få god information om långivaren. Seriösa aktörer har som regel klar och tydlig information på hemsidan.

Låna pengar säkert genom Axo Finans. Vi erbjuder våra kunder privatlån inom trygga ramar. Vår låneförmedlingstjänst är godkänd av Finansinspektionen. Vår önskan är att hjälpa konsumenter efter bästa förmåga när de ska ta lån. Vi arbetar bara med långivare som är godkända av Finansinspektionen.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Brocc logo
Credento logo
Euroloan logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
Konsumentkredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordax Bank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
Bank Norwegian logo
Re:member logo
Wasa Kredit logo
TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Thorn PrivatFinans logo
Resurs Bank logo
Svea logo

Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med flera banker och finansinstitut. Vår uppgift är att hjälpa dig som kund att fylla i och skicka din låneansökan till många långivare. Det här är viktigt eftersom räntan varierar från långivare till långivare. Så snart alla våra samarbetande banker och långivare bedömt din låneansökan kommer vi kontakta dig och presentera det bästa erbjudandet.

Räntan som erbjuds är individuell och presenteras tillsammans med låneerbjudandet. Eftersom räntan kan variera är det viktigt att låta alla långivare färdigbehandla ansökan innan vi presenterar ett erbjudande.

Som låneförmedlare kan vi endast få ersättning från banker och långivare vi samarbetar med. Dessutom har långivarna ingen anledning att ge en högre ränta via vår tjänst. Det är därför viktigt för oss att vi alltid samarbetar med de bästa bankerna och långivarna på marknaden. På det sättet sparar våra kunder både tid och pengar.

Ta kontakt med oss idag eller skicka in en låneansökan så ska vi hjälpa dig att hitta det bästa erbjudandet från våra partners.