SVERIGES 100 BÄSTA EKONOMIBLOGGARE

Har du koll på fondplaceringar, knep för att effektivisera familjeekonomin eller hur man kan leva på löpande passiv inkomst? Det kan vi, efter ha finkammat den svenska bloggsfären inom ämnet ekonomi. Vi har hittat allt från de som bloggar om investeringsportföljer, till minimalism och sparande; som vi kallar dem allihopa – ekonomibloggare.

Vi är idag mycket stolta att presentera vår nominering av Sveriges 100 bästa ekonomibloggar. Vid nomineringarna har vi tagit hänsyn till innehållskvalité och innehållsrelevans, popularitet i sociala medier, antalet länkar (exempelvis via rekommendationer & blogglistor) och läsarkommentarer. I listan finns ingen rangordning och innehåller allt från bloggare som bloggar varje dag, till de som bloggar någon gång i månaden. Allt från de som varit aktiva i flera år, till nykomlingar för året.

Bli inspirerad, få lysande tips, råd, information och nyhetsrapportering inom bland annat privatekonomi, handel, fonder och aktier.

Här är de nominerade bloggarna:

Nominerad finansblogg

Cornucopia är en blogg som behandlar aktuella och intressanta ämnen inom finansvärlden. Bloggen uppdateras frekvent och du kan bland annat läsa om hur Trumps intåg i Vita huset kan komma att påverka den svenska ekonomin. Bloggen drivs av Förlag Ängsjöda och ansvarig utgivare är Lars Wilderäng, som har skrivit romanerna Midvintermörker och Midsommargryning.

http://cornucopia.cornubot.se/

Nominerad aktieblogg

I bloggen Aktiefokus får du följa Kenny och Martin. De skriver och analyserar olika bolag och ger tips på hur man t.ex. ska vikta sin portfölj. Bloggen uppdateras frekvent och behandlar aktuella ämnen. Ska man t.ex. investera i rymden eller inte?

http://www.aktiefokus.se/

Nominerad ekonomiblogg

Olle Qvarnström har sedan 2012 drivit bloggen Snaljapen.se. Om du är intresserad av aktier bör du absolut läsa denna blogg. På Snaljapen.se ges tips om aktier, bra böcker att läsa för att lära sig mer om aktier och vad du ska tänka på vid aktieköp. Bloggen är varierande och blandar personliga texter med ren fakta.

http://snaljapen.se/

Nominerad ekonomiblogg (Livsstilsblogg)

I Köpstoppsbloggen kan du läsa om Ann-Christin och hennes resa under och efter hennes köpstopp under 2007. Hon beskriver sina upplevelser under köpstoppet och hur livet har sett ut efter att ha börjat shoppa igen. I bloggen kan du läsa om tips för att minska dina matkostnader, få inspiration till att bli mer miljövänlig kring matkonsumtion och allmänt om konsumtion.

http://notbuying.blogspot.se

Nominerad finansblogg

Theinsider.se drivs av Erik Lidén som är forskare inom finansiell ekonomi. Bloggen behandlar fondförvaltning, intressekonflikter inom aktierekommendationer och finansbranschen i dess allmänhet. Just nu kan du gå in och läsa om hur Lidén tror att börsåret 2017 blir.

http://theinsider.se/

Nominerad aktieblogg

 

Bloggen drivs av en småbarnsförälder som för tillfället är föräldraledig med ett intresse för ekonomi och samhälle. Målet är att skapa en aktieportfölj som ger en avkastning som på lång sikt skulle kunna ersätta lön från arbete. I bloggen kan du följa portföljen och diskussioner kring bland annat ämnet oetiska investeringar. I några av de senaste texterna skriver bloggaren om Avanzas utbud av digital handel med andra europeiska länder.  

Nominerad livsstilsblogg

Minimalisterna drivs av ett par som under 2013 började att leva utifrån ett minimalistiskt levnadsperspektiv. Förhoppningen med denna livsstil var att generera positiva effekter på ekonomi, naturen och vad som faktiskt är viktigt här i livet. Behöver du verkligen fem par jeans i liknande nyans som tar upp plats i garderoben? Eller tre stekspadar? Hos minimalisterna kan du hitta inspiration till ett mer minimalistiskt och innehållsrikt liv.

http://minimalisterna.se/

Nominerad aktieblogg

Bloggen Långsiktig investering bedrivs av en man i 30-årsåldern bosatt i en mellanstor stad i Sverige med ett intresse för aktier. I bloggen analyseras olika bolag och författaren skriver även sina egna tankar och funderingar kring aktiesparande. Intressant och trevlig blogg att följa om man vill ha tips och inspiration i sitt aktiehandlande.  

http://langsiktiginvestering.se/

Nominerad nationalekonomiblogg

Bloggen ekonomistas drivs av sex olika forskare inom nationalekonomi. Den behandlar samhällsdebatter och forskning inom nationalekonomin. Om du har ett intresse för nationalekonomi rekommenderas verkligen denna blogg då inläggen är varierande och behandlar aktuella och intressanta ämnen i samhället.

https://ekonomistas.se/

Nominerad aktieblogg

Lundaluppen är en blogg för aktieintresserade och skriver om olika aktieinvesteringar och analyser av företag. Om man är ny inom området finns olika blogginlägg listade som man kan börja med för att få bättre förståelse och öka sin kunskap inom aktier.

http://lundaluppen.blogspot.com/

Nominerad aktieblogg

Är du intresserad av trading och börsen? I bloggen http://winningtrading.vinnarbyran.se får du dagliga rapporter från börsen och omvärldsanalyser.  Bloggen uppdateras frekvent med bra och välskrivna analyser för den intresserade. Via Vinnarbyrån kan du även gå kurser i daytrading.

http://winningtrading.vinnarbyran.se/

Nominerad ekonomiblogg

Drömmer du dig bort från vardagens eviga ekorrhjul? I Onkel Toms stuga kan du läsa om en familj på sex personer som under perioden 2017-2019 kommer att lämna sitt vardagsliv för att flytta ut till sin gård. Du får följa familjens sparande på nära håll och se hur det lyckas spara 40.000 kr per månad!

http://onkeltomsstuga.se/

Nominerad aktieblogg

Mikrobolagsanalys drivs av Gustav som till vardags arbetar som jurist inom internationell rätt. Bloggen har skapats utifrån ett brinnande intresse för aktier och investeringar. I bloggen kan du läsa specifikt om de mindre bolagen som Gustav har valt att fokusera på. Analyserna ger läsaren bra information.

https://mikrobolagsanalys.wordpress.com/

Nominerad ekonomiblogg

Bloggen spara till tusen ger dig tips om privatekonomi så väl som aktier. Hur tänker ”Carl Gustavsson” när han köper aktier och vad anser han vara avgörande vid ett köp? Om du är nyfiken bör du gå in och läsa denna blogg. En blogg som skriver om aktier och investeringar  utan att krångla till det.

http://sparatilltusen.appspot.com/om

Nominerad ekonomiblogg

Bloggen drivs av en småbarnspappa som arbetar inom finansbranschen sedan många år. Ett stort intresse är investeringar. Han hade bland att ett mål och det var att bli miljonär innan 30 år, om du vill läsa mer om hur han lyckades och bli inspirerad att tjäna ihop din egna miljon borde du gå in och läsa denna blogg.

http://www.finanstankar.se/

Nominerad ekonomiblogg

Följ denna 19-åring som redan uppnått sitt mål om att bli miljonär innan 20-årsdagen. Personen bakom bloggen studerar idag på universitet och har ett stort intresse för pengar. Genom bloggen får man ta del av bloggarnas egna tankar kring aktieportföljen och aktiemarknaden i allmänt. Gå in och bli inspirerad av denna unga drivna bloggare!

https://hwaspinvest.com/

Nominerad ekonomiblogg

Bloggen drivs av handbollsspelaren Gustav Rydergård. I denna blogg kan du följa hans tankar kring olika investeringar och analyser av bolag. I det senaste inlägget går Gustav igenom börsåret 2016 och hur hans utfall på börsen blev. Om du är aktieintresserad rekommenderas denna blogg varmt.

http://www.gustavrydergard.se/

Nominerad ekonomiblogg

Bloggen rika tillsammans drivs av Jan som har bloggat om privatekonomi sedan 2008. Idag arbetar han på Balansekonomi som erbjuder föreläsningar inom privatekonomi och är författare till boken ”Gör ditt barn rikt”. Blogger ger tips och inspiration kring privatekonomi och hur man kan bygga upp ett kapital.

https://rikatillsammans.se/

Nominerad finansblogg

Bloggen behandlar ämnen som sparande, skulder,konsumtion och pension. Ämnen som hjälper dig mot en stabil ekonomi. Hur ska man tänka sig kring pensionssparande och hur kommer man igång? I denna blogg får du en grundlig genomgång av fonder och hur man ska tänka strategiskt för att få ett bra slutresultat när pensionen väl är kommen.

http://stabilekonomi.se/

Nominerad aktieblogg

Följ en 27-årig kille och hans resa mot att bli ekonomiskt oberoende. Genom intresse för privatekonomi gav han sig in på aktiemarknaden som 17-åring och skriver att han har gjort alla misstag som går och lärt sig av dessa. Filosofin är att inte behöva ligga sömnlös och lusläsa aktiekurser utan att investera i större välkända bolag.

http://investerarens.se/

Nominerad ekonomiblogg

Classier Corn tar upp personliga iakttagelser och olika frågor inom ekonomi. Bloggen drivs av en person med stort intresse för ekonomi och som idag arbetar med makroekonomi. Man kan t.ex. få inspiration till hur CV:et som utformas och en månatlig rapport över aktieportföljen Cassier Hedge.

http://www.classiercorn.com/

Nominerad livsstilsblogg

Bloggen drivs av Anna som försöker hitta en balans mellan sparande och slösande. Inläggen är varierande och tar upp spartips såväl som Annas egna tankar och tips kring vardagliga saker. Har du tänkt på att du kan återanvända gamla sockor och få ett par handledsvärmare istället?

http://agaredal.se/

Nominerad aktieblogg

Aktieingenjören är en anonym bloggare som skriver utförliga inlägg om olika företag och aktier samt analyser av olika företag blandat med personliga reflektioner. Bloggaren jämför exempelvis riskvärderingar man gör genom att sätta sig i en bil med den man tar i samband med aktier. Gå in och läs mer på bloggen!

http://aktieingenjoren.blogspot.com/

Nominerad aktieblogg

Följ denna bloggares aktiehandlande och strategier. Bloggaren blandar personliga inslag med analyser av aktier och företag. Målet för 2017 är att öka utdelningen med 5% i jämförelse med 2016. Texterna är lättlästa och översiktliga.

http://www.kampenmotindex.se/

Nominerad aktieblogg

Bloggen drivs av en IT-konsult med fru och två barn. I bloggen kan man läsa personliga tankar om hur bloggaren planerar att ska en ekonomisk trygghet och slippa uppleva allt för många vintrar. Man får följa med i aktieportföljen och se hur den utvecklar sig.

http://www.tryggframtid.nu/

Nominerad aktieblogg

I bloggen 40procent 20 år får vi följa en person med brinnande intresse för aktieinvesteringar. Namnet på bloggen avslöjar bloggens handling vilken är att få 40% tillbaka i årlig passiv inkomst inom de nästkommande 20 år  genom analyser och investeringar. På denna blogg kan man hitta det mesta man behöver veta om aktier och bra beskrivningar av olika termer som används inom branschen.

http://40procent20ar.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

Hos västkustinvesteraren får du följa med i jakten på en miljon kronor. Bloggen är utformad som en dagbok och med en fin och lättläst layout. Tanken med bloggen är att visa att man kan bli miljonär på en helt vanlig lön. För att lyckas med målet använder bloggaren sina sparade pengar på börsen och investerar i aktier med värdeökning och direktavkastning.

http://xn--vstkustinvesteraren-gwb.se/

Nominerad ekonomiblogg

I bloggen jobb och firma får man följa en anonym bloggare som just skriver om hur det är att ha ett heltidsjobb och driva eget. Den här bloggen är väldigt trevlig att läsa då den kombinerar både personligt med rena siffror. Personen bakom bloggen och dennes familj har som mål att ha en förmögenhet på 10 miljoner kronor fram till hösten 2021. I bloggen får vi följa med på resan och de åtgärder som krävs för att nå dit.

https://jobbochfirma.com

Nominerad ekonomiblogg

Bloggen ekonomikunskap drivs av Nicklas Andersson. Bloggen startades för att inspirera människor att tänka om kring sin ekonomi, och för att visa att man med små medel faktiskt kan ta kontroll över sin ekonomiska situation. Om du brukar lyssna på podcasts så har Nicklas även podden PrataPengar.

http://blogg.ekonomikunskap.com/

Nominerad livsstilsblogg

I bloggen hittar du tips och inspiration till sparande i vardagen med humor. Ideén till bloggen kom under finanskrisen 2008. Förhoppningen med bloggen är att fler ska göra medvetna val gällande privatekonomin. Läs till exempel om hur du kan utnyttja toalettpappret till max.

http://www.bajsaborta.nu/

Nominerad aktieblogg

Har du ett intresse för aktier är denna att rekommendera. Bloggen erbjuder analyser av bolag och bloggaren tas läsarna med på sin aktieresa. Målet under 2017 är en portfölj med tillväxt på över en halv miljon kronor.  Bloggen kan ses som en dagboksläsning.

http://investera.antileon.se/

Nominerad ekonomiblogg

Bloggen Sparskolan drivs av Jacob. Här hittar du tips och råd för att komma igång med ett sparande och hur du går tillväga för att skapa en egen pengamaskin.  På bloggen finns Sparskolan som innehåller 10 avsnitt om exempelvis hur du värderar ett bolag och hur du fixar fondportföljen.

http://www.sparskolan.se/

Nominerad aktieblogg

Värdepappret är en tidning som passar dig som vill läsa bolagsanalyser om mindre bolag som kan vara intressanta i ett längre perspektiv. Tidningen drivs av Erik Mossinger, Kenny Granath och Love Hultgren. Investeringsfilosofin är baserad på värdeinvesteringar och det går att investera i alla bolag som skribenterna skriver om.

http://www.vardepappret.se/

Nominerad aktieblogg

Bloggen drivs av den aktieintresserade Daniel som köpte sina första aktier under 1995.  Några av hans mål i livet är att få mer tid med sin familj, bo utomlands i behagligare klimat och äga aktier. I bloggen får läsaren följa Daniels resa mot sina mål.  

http://www.danielwikstrom.se/

Nominerad aktieblogg

Gustav beskriver sig själv som en vardaglig småbarnsförälder och en exotisk aktiesparare. Han arbetar idag inom försäkringsbranschen och har en dröm om att kunna leva på aktieutdelningar. I bloggen får du följa med i skapandet av en utdelningsportfölj.

http://gustavsaktieblogg.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

I bloggen riskminimeraren får vi följa med en utlandssvensk i sydostasien och dennes tankar kring aktier. Förutom att berätta om aktuella ämnen får läsaren även insyn i bloggarens aktieportfölj. Bloggen bjuder på trevlig läsning med personliga inslag och bolagsanalyser.

http://riskminimeraren.blogspot.com/

Nominerad aktieblogg

I amatörens aktieblogg får vi följa en person och dennes aktieportfölj månad för månad. Bloggen uppdateras frekvent och återkommande varje månad är en sammanställning av inkomster och utgifter samt en månadsrapport av portföljen.

http://amatorens-aktieblogg.blogspot.com/

Nominerad ekonomiblogg

Ekonomiportalen är en hemsida som tillhandahåller information kring lån, aktier, sparande med mera.  I en av deras senaste artiklar kan man läsa om sparande, idag lever många unga på marginalen varje månad och tänker inte så mycket på sparande medans de äldre har en årsinkomst på sparkontot.

http://ekonomi-portalen.com/

Nominerad aktieblogg

Petrusko är en av Sveriges största bloggar inom aktieinvesteringar. Hans strategi är att göra placeringar långsiktigt och i bolag som ger bra utdelning. I bloggen kan du läsa om bolagsanalyser och andra intressanta inlägg om aktier samt analyser av marknader. Om du är nyfiken på hur hans aktieportfölj ser ut så hittar du den under fliken portfölj på bloggen.

http://petrusko.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

Titeln berättar bloggens handling. Christoffer påbörjade sin resa mot miljonen under 2011 och i bloggen kan man läsa om resans gång. Christoffer delar varje månad med sig av en månadsrapport som visar bl.a. månadens utdelning och vad som kvarstår till årets mål. Högst upp till höger på bloggens sida kan du se hans portfölj.

http://christoffer-motmiljonen.blogspot.com/

Nominerad aktieblogg

I denna blogg följer vi bloggarens väg mot att att lämna arbete och yrkesliv mot att endast leva på passiva inkomster. Målet är att lämna yrkeslivet inom 5-10 år och flytta till varmare breddgrader.  Bloggarens portfölj har idag en avkastning på ca 310.000 kr. Bloggen uppdateras frekvent och blandar personligt och fakta.

http://ekonomiskfrihet.blogspot.se/

Nominerad livsstilsblogg

I bloggen spardiet får vi följa sparcoachen som har gått från att vara en slösare till en sparare. Ett av målen för 2017 är att bli matsmart. Då det finns mycket pengar att spara på den posten för många, och den är påverkbar. I bloggen får vi följa med i vardagen och tankar kring sparande.

http://spardiet.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

Bloggen är tänkt som en inspirationskälla och lärplattform för den som vill lära sig mer eller är ny inom aktier och på börsen. Bloggen startade under 2016 och det var i samband med ett arv som bloggaren fick upp intresset för att skapa en pengamaskin. Under 2016 har bloggaren läst in sig  om ekonomi, aktier och investeringar och om du är intresserad av pengaregnets resa hittar du bloggen här.

http://pengaregnet.blogspot.com/

Nominerad livsstilsblogg

I bloggens början låg fokus på att bli skuldfri, och det lyckades ”K” med under 2015. I arkivet kan du följa hennes resa mot skuldfrihet. ”K” har gjort det främst genom att välja billigare alternativ i vardagen. Det här året handlar utmaningen om att fokusera på mat.

http://omedvetenellermedvetenkonsumtion.blogspot.com/

Nominerad ekonomiblogg

I Bloggen delar Micke med sig av sina spar- och investeringstips. Han är vid 45 år ekonomiskt oberoende och driver ett textföretag endast för att han vill. För att lyckas krävs ingen stor inkomst, knepet är små utgifter.

http://sparosverige.blogspot.com/

Nominerad ekonomiblogg

Bloggen drivs av en familj, som består av två vuxna och två barn. Från början handlade det mer om en träningsdagbok fast med ekonomin som fokus. Idag består handlingen mer av investeringar som avser aktier, fonder och liknande. Du hittar analyser av bolag och kan även titta på vloggar.

http://gottodix.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

Drömmen är att sluta vara beroende av lönebeskedet den 25e varje månad och istället kunna leva på utdelningar. Bloggaren GrazingLady har ett intresse för värdeinvestering och drömmen ska uppfyllas inom ca 15 år genom att spara 60% av inkomsterna i bra aktier.

http://grazinglady-58.blogspot.com/

Nominerad aktieblogg

Bloggen drivs av en glad amatör som är på en ständig resa mot att bli klokare inom investeringar. Målet är att skaffa sig en växande passiv inkomst med en låg risk. Bloggen bjuder på analyser och du får följa med i utvecklingen av portföljen och dess utdelningar.

http://danielinvesterar.blogspot.com/

Nominerad aktieblogg

Namnet talar för sig självt: framtida frihet. Bloggaren är en man på 19 år med stort aktieintresse. Målet är att vara fri och kunna bestämma över sin egen tid. Strategin är att investera i stora etablerade företag med bra utdelningar. Tanken är att ha kvar dessa aktier livet ut utan att sälja innehav. Följ hans resa här.

http://framtidafrihet.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

Utdelningsstugan skrivs av en man i 20-årsåldern som startade bloggen för att kunna följa sin egen resa och utveckling. Målet är att en dag kunna leva på utdelningsaktier. Under fliken ”börja här” finns utdelningsstugans egna guide för att skapa utdelningar som man en dag ska kunna leva på.

http://utdelningsstugan.blogspot.com/

Nominerad aktieblogg

I Mårtens investeringsblogg får du följa utvecklingen mot att bli miljonär. För att lyckas görs investeringar i börsnoterade bolag och kapitalet kommer från lön och återinvesteringar av utdelningar. I början listade Mårten sina mål för 2017 vilka bland annat är att minska andel H&M-aktier, spara minst 50% av löneförhöjning och ha ett överskott på medelvärde 10.000 kr.

http://mbsmiljon.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

Bloggen Aktienovisen började med att bloggaren kände ett intresse av att lära sig mer om bolagsanalyser, och genom bloggen kunna lära sig mer inom ämnet. Strategin är att hitta utdelningsbolag att investera i, som är stabila. Direktavkastningen ska helst vara 2,5% och högre. På bloggen hittar du olika bolagsanalyser och du får även följa bloggarens aktieportfölj veckovis.

http://aktienovisen.blogspot.com/

Nominerad ekonomiblogg

Finansportalen uppdateras frekvent och på denna blogg hittar du aktuella nyheter inom ekonomi och exempelvis viktiga datum att hålla koll på inför årets deklaration. I Februari hittar du bloggposter om bostadspriserna som fortsätter öka och tips för att få en bättre pension.

https://www.finansportalen.se/blogg/

Nominerad ekonomiblogg

Bloggen drivs av Mattias Lundbäck som ser sig själv som en ekonomist, en person som ser världen i ekonomiska termer. I bloggen skriver Mattias och ekonomi, politik och teknik. I ett av de senaste inläggen kan du läsa om Sveriges första konferenscenter i VR.

https://www.ekonomism.us

Nominerad aktieblogg

I denna blogg får du följa Stefan Thelenius, han var nyligen med och gästade podden ”PrataPengar”. Bloggen behandlar aktier, ekonomi och sparande.Man får följa aktieportföljen månadsvis och du hittar inlägg som behandlar aktuella ämnen inom exempelvis sparande.

http://z2036.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

Bloggaren är 70-talist och bor i Stockholm. Målet är att kunna äga sin egen tid och för att uppnå detta försöker bloggaren spara ca 60% av sin lön och alla passiva inkomster. I bloggen får du följa med på aktieresan, och i det senaste inlägget kan du läsa om en ny gratistjänst som hjälper dig att hålla koll på aktiespreadar.

http://utdelningsseglaren.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

I bloggen Onsdagsfonden kan du läsa om en privatpersons vision om att starta och driva en egen fond. Inläggen behandlar allt från egna tankar till strategier för sparande i aktier, fonder och värdepapper m.m. I ett av inläggen från februari tar bloggaren upp det intressanta ämnet ”Hur mycket vågar man att satsa på börsen?”.

https://onsdagsfonden.wordpress.com/

Nominerad aktieblogg

Att välja lycka är en blogg om ekonomi och insikten av att ta beslut som får en att må bra. Målen för 2017 är bl.a.att bli hälsosammare och att aktieportföljen ska generera en utdelning på 21% av årets kostnader. Följ med på resan här:

http://attvaljalycka.blogspot.com/

Nominerad aktieblogg

Denna blogg skrivs av en bloggare som väljer att vara anonym med intresse för aktier och investeringar. Bloggen uppdateras frekvent och man får följa bloggarens köp av aktier, egna analyser av företag och allmänna ämnen.

http://investeraiaktier.se/

Nominerad investeringsblogg

I Krösus Sorks investeringsblogg får du följa en bloggare vars mål är att skapa en portfölj med en månatlig passiv inkomst på 50.000 kr. Strategin är att investera i stabila bolag med en affärsidé som personen har förståelse i och att utdelningshistoriken ska vara bra. I bloggen kan du läsa om försäljningar och analyser.  

http://krosussork.blogspot.com/

Nominerad aktieblogg

Aktiepappan är en blogg om aktier och ekonomi och skrivs av en man och en kvinna som har valt att vara anonyma. De har ett stort intresse för aktier och menar att det är det bästa sättet att skaffa sig kapital som i slutändan ger frihet. Bloggen innehåller uppföljningar av aktieutdelning, analyser mm. I februari hade de ett uppdrag att sälja 28 saker för att få in ytterligare pengar till aktiekontot.

http://aktiepappa.blogspot.com/

Nominerad aktieblogg

Lönehelg skriver om aktiemarknaden, nyheter inom området och allmänt om aktier. Bloggarens mål är inte att bli ekonomiskt oberoende och sluta arbeta i förtid som för många andra, utan att skapa sig en buffert inför oförutsedda händelser och exempelvis pension.

http://lonehelg.blogspot.com/

Nominerad aktieblogg

Denna bloggare blev frälst i investeringsvärlden och har sedan 2013 varit aktiv inom aktier och investeringar. Målet är att aktieutdelningarna ska utgöra 50% av levernet inom de kommande 10 åren. Bloggaren har nyligen publicerat populära intervjuer med några av de ”stora”bloggarna inom aktier och investeringar.

http://fermentumvitae.blogspot.com

Nominerad aktieblogg

Aktiedepån är en blogg som kan ses som en investeringsdagbok för bloggaren och allmänt om aktiekunskap. Strategin för aktieportföljen är bl.a. att välja bolag med bra direktavkastning och med god utdelningstillväxt. I bloggen kan du läsa olika rapporter och egna tankar kring investeringar.

http://aktiedepan.blogspot.se/

Nominerad investeringsblogg

Bloggaren refererar till sig själv som värdeinvesterare, och investerar i välskötta bolag ledda av kompetenta ledningar med relativt låg värdering. En stor inspirationskälla är Irving Kahn. I Bloggen får du ta del av bloggarens bästa tips för att lyckas med att skapa rikedom.

http://irvingsinvesteringar.blogspot.com/

Nominerad aktieblogg

I bloggen Ego(n) investor kan du läsa om aktier och investeringar. Bloggarens mål för 2017 är att ha en sparandegrad på 30% av nettolönen och att komma 5% närmre den finansiella friheten. Målsättningen är ett kapital på 8 miljoner kronor. Bolagen som personen köper aktier i ska bloggaren tro på, och det ska inte ske några snabba köp utan meningen är att behålla aktierna i minst tre år.

http://egoninvestor.blogspot.com/

Nominerad aktieblogg

I bloggen från kronan till miljonen får vi följa en man som upptäckte aktieutdelningar för något år sedan och har påbörjat sin resa mot miljonen. Som läsare får man följa med i funderingar och veckorapporteringar kring aktieköp.

http://www.kronantillmiljonen.se/

Nominerad ekonomiblogg

Denna bloggare kommer att släppa en bok under våren och har planerat att pensionera sig under 2018 för att leva på avkastning och eventuellt ett deltidsjobb.Tanken är att bloggaren och hans fru ska ha en månadsinkomst tillsammans på 30.000 kr netto. Texterna är roande och innehåller personliga tankar kring aktier och livet. Följ med på resan här.

http://miljonar.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

Fundamentalanalys-bloggen startades under 2009 av Magnus för att kunna dela sitt intresse för analyser och aktier och kunna föra diskussioner med andra personer med samma intresse. Bloggens namn avslöjar en del av innehållet men man kan även läsa om olika nyckeltal och varför Magnus tror på ett visst företag. I ett av hans mest lästa inlägg kan du läsa om hans bästa ”köp inte-tips”.

http://fundamentalanalys.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

Den här bloggaren har haft sitt intresse för ekonomi sedan barnsben och köpte sin första fond innan tonåren. I tonåren började han med poker som gjorde honom till miljonär innan han fyllt 20 år. Idag har pokern bytts ut mot ekonomi, aktier och investeringar. Varje fredag kan du ta del av Humankapitalistens fredagsquiz.

https://humankapitalisten.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

Bloggaren skapade bloggen av två anledningar, att få ihop en dagbok och att dela med sig av sina tips om sparande och investeringar. Bara man vill så kan man bli ekonomiskt oberoende. Idag har bloggaren en aktieportfölj på mer än en miljon kronor. Investeringarna görs främst i svenska bolag.

http://slimis20.blogspot.com/

Nominerad aktieblogg

Tanken är att kunna uppnå ekonomisk frihet om 7 år och kunna leva på avkastningen av kapitalet. Enligt beräkningen så kommer det att behövas ca 2,5 miljoner i aktiekapital, idag är portföljen värd mer än 1,3 miljoner kronor. I bloggen kan du läsa mer om investeringar och tankar kring vad som händer med fredagskänslan efter att man slutar arbeta.

http://frihetsmaskinen.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

I bloggen får du följa en kvinna i 50-årsåldern som har börjat att spara i aktier och fonder för att kunna få en stabilare ekonomi i samband med pensionen. Strategin under 2017 är bl.a. att inte köpa några nya aktier utan bara investera i det nuvarande innehavet och alla utdelningar ska återinvesteras. Bloggarens mål är långsiktigt och målet är att ha en utdelning som ger extra pengar i samband med pensionen, förhoppningsvis kring 4000 kr extra.

https://tryggpension.wordpress.com/

Nominerad aktieblogg

Bloggen klirr i kassan startades under 2006. I bloggen får du följa med bloggarens aktieinnehav, dennes analyser av marknad- och aktier och strategi. Han blandar texter om aktier och information med texter innehållande personliga tankar.

http://www.klirr-i-kassan.se/

Nominerad aktieblogg

Bloggen startades under 2016 genom att ett tjejgäng satt och diskuterade sparande och investeringar i aktier och varför det känns så skrämmande. Bloggen är ett initiativ för att öka tjejers intresse för aktier och för att utmana den typiska bilden av en investerare. Har du tänkt på att komma igång med aktiesparande men vet inte riktigt hur? Då kan du gå in på denna blogg och få hjälp och inspiration.

https://aktietjejerna.com/

Nominerad aktieblogg

Hernhag drivs av Marcus Hernhag. Han har även skrivit två böcker; ”Den enkla vägen att lyckas med aktier” och ”Den enkla vägen att bli rik på aktieutdelning”. Böckerna har sålts i 19000 exemplar. I bloggen svarar Marcus på frågor från läsarna och berättar  bl.a. om sitt eget aktieinnehav.

http://hernhag.se/

Nominerad aktieblogg

I Pers aktieblogg får du följa Per som väljer att investera i aktier med stark tillväxt. Företagen ska gärna ha en tillväxt på 10% och han köper aktier i företag i verksamheter som han har kännedom om. Målet är att ha kring 18-20 aktier. I bloggen kan du läsa om Pers gissningar inför 2017 och hur det gick under 2016.

http://www.persaktieblogg.se/

Nominerad aktieblogg

Bloggen skrivs av David som genom att arbeta hårt lyckats att skapa en aktieportfölj. Bloggen innehåller bolagsanalyser och egna reflektioner, och för David är bloggen en plats där han kan föra diskussioner med likasinnade och följa sin egen utveckling. Bloggen startades för 8 år sedan..

http://aktiefanatiker.blogspot.se/

Nominerad ekonomiblogg

Bloggen tar upp framtidstankar inom ekonomi, energi och jordbruk. Henrik som driver bloggen har ett par ämnen som i huvudsak behandlas i bloggen, några av dessa är Peak Oil och bostadsmarknaden. I ett av hans senaste inlägg kan du läsa om hur han tror att boräntan kommer att utvecklas.

http://flutetankar.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

Bloggen har funnits sedan 2011 och ett av bloggens syften var att dela tankar och lära sig av andra med intresse för aktier. Bloggaren har följt börsen sedan år 1999 och försöker sedan några år att genomföra affärsmässiga investeringar. I bloggen får du regelbundna uppdateringar av händelserna i portföljen.

http://plutusson.blogspot.com/

Nominerad ekonomiblogg

I denna blogg kan du läsa allt om bostadsbubblan, ekonomi, inflation och hur pengar skapas av bankerna. Väldigt intressant läsning om man är intresserade av våran bostadsmarknad och dess priser. I ett inlägg från november 2016 skriver Dave om svenskarnas belåningsgrad. Visste du att svenskarna har ökat sina skulder 4 gånger så fort som lönerna och BNP?

https://dave1bs.wordpress.com/

Nominerad aktieblogg

Bloggen skrivs av en man i 40-årsåldern som skriver om hur man skapar en pengamaskin och sin resa mot mer fritid. I bloggen får du varje månad en uppdatering och månadens utdelningar. Bloggaren blandar dessa utdelningsrapporter med egna reflektioner över ex. pension.

http://sparaspendera.blogspot.com/

Nominerad aktieblogg

I bloggen Avfart frihet får vi följa en familjs resa mot att bli ekonomiskt fria och få mer tid och frihet. Målet är långsiktigt och de försöker ständigt att hitta en balans mellan att leva i nuet och i framtiden. Strategin för att nå målet om att bli ekonomiskt oberoende är att alla investeringar sker på lång sikt. Portföljens bas består idag av aktieindexfonder, den ska även bestå av ränteindexfonder och kontanter om börsen skulle gå ned. Läs mer om deras strategi i bloggen.

http://avfartfrihet.blogspot.se/

Nominerad ekonomiblogg

Bloggen drivs av Per, i sin beskrivning av sig själv berättar han att han idag lever ett vanligt liv i Sverige med familj, villa och bilar. Han har under senaste åren insett att tryggheten som en stabil ekonomi kan ge är värdefull och värd att sträva efter. I Bloggen får du följa Per och hans reflektioner över konsumtion, pension och mycket mer.

http://www.tradevenue.se/PerPenning

Nominerad ekonomiblogg

I bloggen Investera lite mera får du följa en persons resa bland aktier och fonder. Bloggen startades under 2016 och bloggaren som är i fyrtioårsåldern fick upp intresset för aktier och ändrade sin investeringsstrategi. Idag finns det en 10-årsplan som går ut på att investera i indexfonder och utdelningsaktier.

http://investeralitemera.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

Bloggen Utlandsutdelaren skrivs av en man i 30-årsåldern som är bosatt utomlands. Han har ett heltidsjobb och ser på sparandet som en hobby som ger utlopp för större frihet, men målet är inte att sluta arbeta i förtid. Bloggarens strategi är att portföljen bl.a. ska bestå av 95% utdelningsaktier och 80% av portföljen ska ha en utdelning på minst 3% mot köpkurs. Drömnivån på kapitaltillgångar är 11 miljoner kronor.

http://utlandsutdelaren.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

Bloggen drivs av David som beskriver sig själv som en entreprenör, investerare och företagare med stort intresse för ekonomi. I bloggen har David en morgonrapport ”Morgonkollen”, genom morgonkollen kan man ha koll på vad som händer på börsmarknaden och vad som har hänt i t.ex. USA under natten.

http://www.tradevenue.se/Aktieinkomster/blog

Nominerad ekonomiblogg

Walsund är ett forum där inläggen skrivs av olika skribenter, inläggen handlar om långsiktig värdeskapning. I ett av inläggen från januari skriver en av skribenterna om den nya subkulturen som håller på att växa fram, i inlägget kallas den för ”den spargalne icke konsumerande aktiefanaten”. Skribenten gjorde även en undersökning på Twitter om vad folk har för mål med sparandet, 58% vill kunna gå i pension tidigare. På bloggen kan du läsa mer om denna subkultur och hur skribenten ser på sitt eget sparande.

https://walsund.wordpress.com/

Nominerad aktieblogg

Bloggen startades under 2009 och beskriver bloggarens investeringar som han väljer utefter egna studier och beräkningar. Investeringarna görs främst i Sverige och Kanada. I de senaste inläggen kan man läsa om oljevärlden och bloggarens egna reflektioner om den.

http://originalbraila.blogspot.com/

Nominerad ekonomiblogg

Denna bloggare är en man i 30-årsåldern och har som mål att leva sparsamt och simpelt. Bloggen startades i samband med att han ville bli skuldfri, och under 2014 gick han i mål.I bloggen kan du läsa om vad bloggaren tycker om bl.a. elcykeln och viljan att få mot vegetarism. Bloggen är tänkt som en inspirationskälla för läsarna.

http://lyckligafiskaren.se/

Nominerad ekonomiblogg

Bloggaren har valt att vara anonym och bloggar under pseudonymen Solnamannen. Han skriver om ekonomi, aktier och samhällsfrågor. Exempel utifrån de senaste inläggen är svenskarnas konsumtionsvanor och skuldsättning, hur man kan spara till sina barn och småföretagarnas förmåga att få lån från bankerna.  

http://solnamannen.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

Bloggen behandlar aktier och investeringar och bloggarens egna reflektioner kring frågor gällande samhälle och ekonomi. Förutom bolagsrapporter kan man även läsa vad bloggaren anser om att sparande beskattas medan lån subventioneras genom skatteavdraget.   

http://www.tradevenue.se/Spartacus

Nominerad aktieblogg

Framtidsplanen är en blogg som är tänkt att inspirera andra som går i tankarna att nä större frihet och möjligheter att nå sina drömmar. Målet med investeringarna är att se mer av världen och ta arbete som volontär. Strategin för att nå målet är att spara en del av lönen och placera pengarna i tre olika aktieportföljer. För att sedan kunna leva på den passiva inkomsten. I bloggen kan du läsa rapporter och om olika aktieköp.

http://framtidsplanen.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

I denna blogg får du följa en familjs resa mot frihet och ett liv i ett varmare klimat. Genom att bygga upp en pengamaskin som gör att de kan leva på de passiva inkomsterna kommer drömmen att förverkligas. Målsättningen är att vara i mål senast under år 2020 men troligen kommer målgången bli redan under 2018.

http://www.tradevenue.se/vagentillfrihet

Nominerad aktieblogg

Bloggen en miljon kronor handlar om ekonomi, aktier och sparande. Den startades under 2013 och målet var då att bli miljonär. De tillgångar som räknas in är sparande, aktier och amortering på bostadslånet. Bloggaren har nu uppnått sitt första mål och nu är målet att nå en miljon i utdelning.

http://miljonkr.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

I bloggen Fantastiska farbror fri är målet frihet och för att uppnår frihets krävs sparsamhet. Bloggaren har kunnat gå i pension innan sin 40-årsdag och skriver framför allt om hur man lyckas med att spara ihop ett kapital och hur man får det att räcka. I bloggen kan man exempelvis läsa om utmaningen #krossa budgeten, och denna vecka gäller det boende och transport.

http://www.tradevenue.se/fantastiskafarbrorfri

Nominerad ekonomiblogg

Sparabloggen drivs av Thobias och Per, som presenterar sig som två glada amatörer. Bloggen startades under 2014 i och med att de startade en aktieklubb. Målet är att skapa en starkare privatekonomi. Inläggen är varierande och tar upp bilägande och vilka Sverigefonder som är i topp fem i Avanzas utbud.

https://sparabloggen.com/

Nominerad aktieblogg

Bloggen drivs av en man i 40-årsåldern som har som mål att bli ekonomiskt oberoende genom passiva inkomster som täcker utgifterna. I bloggen ger han budgettips, går igenom månadernas aktieköp och utdelningarna.

http://villhaallt.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

I denna blogg får vi följa en man som strävar mot ekonomisk frihet för att kunna frigöra mer tid. I och med en familjemedlems bortgång blev han påmind om livets skörhet och att man måste ta till vara på livet. Strategin för att uppnå målet är att skapa en pengamaskin som ska generera passiva inkomster.

http://maxaallt.blogspot.se/

Nominerad aktieblogg

Målet för denna bloggare är att nå ekonomisk frihet. Genom att uppnå 6 miljoner i aktieinvesteringar skulle det ge en utdelning på 150.000 kr/år och därmed möjliggöra ekonomisk frihet. Planen är att lyckas innan år 2025. I Bloggen får du följa denna resa och allt som hör livet till.

http://6mille.mot6miljoner.se/