Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Axo Finans jämför privatlån åt dig

Hos Axo Finans kan du låna upp till 600 000 kronor. Vi skickar din låneansökan till flera långivare samtidigt - effektivt, kostnadsfritt och ej bindande.

 • Få besked om ditt lån idag
 • Ansökan är inte bindande
 • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Individuell ränta från 2,95% - 24%. Exempel: 5,3%. 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54 %. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån: 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

Våra grundkrav för att behandla din ansökan

 • Ålder över 20 år
 • Fast inkomst över 10 000 kr/mnd
 • Fast anställd, vikariat, egen företagare, pensionär

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Money in hand

Kunder fick hjälp förra månaden

0

Axo Finans kontaktar långivarna åt dig

När du ansöker om lån genom Axo Finans skickar vi din ansökan till flera banker och långivare samtidigt. Oavsett hur många vi skickar din ansökan till, görs endast en kreditupplysning hos UC. Vårt mål är att förenkla ansökningsprocessen för dig, så att du enkelt kan hitta det bästa erbjudandet bland olika lån.

Om du behöver assistans för att ansöka om lån kan våra duktiga rådgivare hjälpa dig.

Så här fungerar privatlån via Axo Finans:

kontrakt

1. Du fyller i vårt ansökningsformulär

bank

2. Vi skickar din ansökan till de banker och långivare som vi samarbetar med

band

3. Vi presenterar deras bästa låneerbjudande för dig

pengar i hand

4. Pengarna betalas ut inom kort

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Bluestep
Brocc
Collector
Euroloan
Forex
Frogtail
Instabank
Komplett
Lendify
Nordax
Norwegian
Nystart Finans
remember
Sevendays
Wasa
coop
Santander
marginalen
resursbank
balanzia
svea
avida

Privatlån när du behöver det

Ska du starta ett projekt där du inte vet vad slutkostnaden blir? Eller ska du kanske köpa något men har inte tid att spara? De flesta har upplevt att det kommer en räkning i brevlådan som man inte hade förväntat sig och därför saknar pengar till att betala den. Då kan lösningen vara att ta ett lån. De vanligaste orsakerna till att ansöka om privatlån är:

 • Renovering
 • Oförutsedda utgifter
 • Samla lån och lösa gamla skulder

Vissa reparationer och utbyten kan inte vänta eftersom det kan leda till ännu större skador och utgifter på din fastighet. Om du inte har sparat ihop pengar till sådana oförutsägbara händelser, så kan det vara en lösning att ansöka om lån.

placeholder image

Vårt mål: Ett lån som du kan leva med

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån som du kan få utan att du behöver lämna någon form av säkerhet såsom bostad, bil eller annan tillgång. Som jämförelse är bostaden säkerheten vid ett bolån.

För banken eller långivaren innebär ett privatlån en större risk att inte få tillbaka pengarna. Därför sätter långivaren en högre riskpremie (ränta) på lånet, och det är därför det är dyrare att ta ett privatlån än ett bolån. I gengäld är det billigare att ta ett privatlån än att ta dyra smålån och krediter.

Hos Axo Finans kan du ansöka om privatlån från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor. Eftersom vi skickar din ansökan till flera banker och långivare, ökar chansen för att du ska få ett erbjudande som du blir nöjd med. Du får svar på ansökan samma dag och kan själv jämföra och bestämma vilket erbjudande som passar dig bäst. Om du tackar ja så kommer pengarna direkt på kontot, normalt inom ett par dagar.

Vem kan få lån via oss?

Du behöver ingen pant eller säkerhet för lånet när du ansöker via oss, men för att få lånet beviljat behöver du uppfylla några grundkriterier:

kryssrutan Fyllt 20 år

kryssrutan Du kan uppvisa en fast inkomst

Samlade lån och krediter

Axo Finans kan även hjälpa dig att samla lån och skulder. Detta innebär att ta ett nytt lån för att lösa gamla kreditskulder och smålån, så att du bara har ett lån att hantera. För att det ska löna sig att samla flera mindre lån till ett stort lån, måste du se till att du får bättre villkor och en lägre ränta på det nya lånet. Detta kan du göra på följande sätt:


 • Gå igenom alla dina skuldavtal
 • Skriv ner vilka typer av räntor och avgifter du har på de gamla lånen
 • Skaffa dig en översikt över din totala skuld och hur mycket du betalar i månaden för lånen

När du har kommit fram till ett samlat belopp och hur mycket du betalar i räntor samt avbetalningar varje månad, kan du skicka in en ansökan om att samla lånen via Axo Finans. I ansökan fyller du i din totala skuld och hur lång avbetalningstid du önskar. Därefter skickar vi din ansökan till alla våra samarbetspartners.

Vi tar bara en kreditupplysning hos UC, så behöver du inte bekymra dig om att kreditvärdigheten ska påverkas negativt. Du får snabbt svar från de olika bankerna och långivarna, sedan kan du själv jämföra vilket erbjudande som kommer vara mest lönsamt för dig.

Ditt erbjudandena om lån utan säkerhet

Efter att du har skickat in en ansökan om lån gör långivarna en bedömning av din förfrågan. Om ansökan godkänns, får du ett erbjudande som är baserat på lånets storlek och din ekonomiska situation. Ibland kan du få lite varierande erbjudanden från långivarna. Det beror på att de har skilda interna riktlinjer att förhålla sig till.

Lånets kostnad ser du på räntan. Att jämföra de olika räntorna är därför ett bra ställe att börja på när du är ute efter det bästa privatlånet. Den nominella räntan anger grundkostnaden för lånet, medan effektiv ränta visar den nominella räntan plus avgifter och kostnader för lånet. Du måste därför titta på den effektiva räntan för att ta reda på den faktiska kostnaden för lånet.

Om du ska samla gamla lån och krediter är det viktigt att du väljer ett erbjudande som har en lägre ränta än den du betalar idag. Detta kan spara mycket pengar åt dig varje månad, något som kan hjälpa dig att bli kvitt skulden snabbare. Genom att samla gamla skulder kan du ta tillbaka kontrollen över din ekonomi och frigöra pengar som du kanske behöver till andra saker. Det är enklare att få bättre ränta och villkor med ett större lån, än om du har många små.

Skicka ansökan om lån

Det är enkelt att skicka en låneansökan genom Axo Finans. Vi använder BankID som förenklar ansökningsprocessen, såväl för dig som kund som för institutionerna som lånar ut pengar. Du behöver bara fylla i det elektroniska ansökningsformuläret hur mycket du vill låna samt hur lång avbetalningstid du önskar. Därefter gör vi resten åt dig.

För att du ska få din låneansökan beviljad via Axo Finans, måste du uppfylla våra villkor:


 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, ha vikariat, eget företag eller vara pensionär

Om du inte uppfyller dessa villkor kan du ändå skicka in en ansökan om lån, men då finns det en stor risk att din ansökan får avslag. Om du ansöker tillsammans med en medlåntagare, ökar chanserna för att din ansökan beviljas.

Vanliga frågor och svar om lån

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om lån. Vi finns här för att du som kund ska kunna hitta det bästa privatlånet baserat på ditt behov och vi önskar hålla en öppen och ärlig dialog med alla som ansöker via oss.

Är ni godkända av Finansinspektionen?

Ja, Axo Finans är godkända av Finansinspektionen. Du kan tryggt låna pengar via oss, då vi har tillåtelse som låneförmedlare av Finansinspektionen, enligt lagen om viss verksamhet med konsumentkrediter (2014:275).

Vad avgör hur mycket jag kan låna?

Många faktorer påverkar hur mycket du kan låna. Några av dessa är till exempel hur mycket du har i årsinkomst, hur gammal du är och hur hög kreditvärdighet du har. Utöver det har de olika långivarna interna riktlinjer för vem de kan erbjuda lån (s.k. kreditpolicy). En samlad bedömning av din ekonomiska situation och långivarens villkor avgör hur mycket du kan få i lån.

Hur snabbt kan lånet betalas ut?

Nu accepterar de flesta långivare både att man söker lån och signerar skuldbrevet med BankID, vilket har gjort att själva låneprocessen kan gå väldigt snabbt. Om du beviljas ett lån kan du därför få pengarna utbetalda inom ett par dagar. Om du däremot måste skicka in papper och signatur med posten så tar processen längre tid.

Kostar det något att låna genom Axo Finans?

Nej, det kostar ingenting att använda vår förmedlingstjänst. Det är kostnadsfritt och tryggt att använda Axo Finans och det fungerar precis på samma sätt som om du själv skulle ha kontaktat alla långivare och banker.

Vad avgör hur hög ränta jag får?

Det är bankerna och långivarna som bestämmer vilken ränta du kan få. De gör en bedömning av dig baserat på kreditupplysningar, personliga förhållanden och interna riktlinjer. Baserat på informationen som framkommer, så beslutar de om räntan.

Vad är skillnaden på kredit och privatlån?

Det kan kännas som en stor frihet att använda sig av kreditkort eftersom du kan handla varor och tjänster utan att belasta ditt eget bankkonto och betala fakturan senare. Men det blir snabbt dyrt om du har många kreditkort som du betalar av på varje månad.

Krediter har som regel högre räntekostnad än privatlån och det kan vara lätt att tappa översikten över hur mycket du har i skuld, samt hur mycket du betalar i räntor. Ett lån utan säkerhet är billigare i längden.

placeholder image

Kom ihåg: Att ansöka genom oss är ej bindande

Jag förstår
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu
Jag förstår